Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Άφηστε το όπως είναι

ΜΗΝ το κάνεις fullscreen.

Είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό ! ! !

Κάντε κλικ: http://users.telenet.be/kixx/ [""] [""]

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Αντίθετοι στην ΠΟΤΑ οι Οικολόγοι Πράσινοι

Συντάχθηκε απο τον Κώστας Παναγιωτόπουλος-Δημοσιογράφος
«Όταν στην πολιτική η λαμογιά θεωρείται μαγκιά και όταν σήμερα στην Ελλάδα τα δύο μεγάλα κόμματα αλληλοσυγκρούονται με βασικό επιχείρημα ποιος έχει κάνει τα λιγότερα και ποιος θα μπορέσει να παραγράψει τα περισσότερα» αντιλαμβάνεται κανείς για ποια πολιτική μιλάμε, επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο Κώστας Διάκος, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος και υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πράσινων. «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που οι Οικολόγοι-Πράσινοι έχουνε αυτή την ανάπτυξη όπως βγαίνουν απ’ τις δημοσκοπήσεις, γιατί εκφράζουν το νέο», προσέθεσε.
Αφού ανέπτυξε θέσεις του κόμματός του για θέματα οικονομίας, υγείας και παιδείας, ο κ. Διάκος έκανε λόγο για «ένα βασικό πρόβλημα που έχει η περιοχή σας και στο οποίον είμαι –αν θέλετε- σχετικώς ενήμερος, είναι το θέμα της ΠΟΤΑ».
Ο κ. Διάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «έχουμε την εκτίμηση ότι η ιδιωτική πολεοδομία, της οποίας βασικά χαρακτηριστικά εκφράζονται στη συγκεκριμένη γκολφοποίηση του συγκεκριμένου εξαιρετικού αισθητικά, περιβαλλοντικά κ.λπ. κόλπου, δεν μπορεί παρά να ακυρώνει περιβαλλοντικές επιλογές χάριν του οικονομικού κέρδους». Προσέθεσε δε, πως «όποιος θέλει να κάνει οποιαδήποτε επένδυση, που είναι θεμιτή –εμείς δεν είμαστε αντίθετοι στις επενδύσεις- σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, άρα και στη Μεσσηνία ο κ. Κωνσταντακόπουλος, οφείλει να απευθύνεται στο κράτος που θα πολεοδομεί κι όχι να πολεοδομεί αυτός.
Το αποτέλεσμα: Υπάρχουν προβλήματα νερού σήμερα εδώ, στη Μεσσηνία κι έχει ξεσηκωθεί αρκετός κόσμος για το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, γίνονται παρεμβάσεις στους υδάτινους πόρους της περιοχής, ποτάμια κ.λπ., προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ύδρευση, η οποία είναι ιδιαίτερα –θα έλεγε κανείς- βαριά, χώρων που εξυπηρετούν τα γήπεδα γκολφ –και πισίνες.Δεύτερον: η πρόσβαση σε κάποιες περιοχές στις οποίες υπάρχει δεδομένα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σπάνια είδη πουλιών και σπάνια είδη ζώων να είναι τόσο κοντά σε μια τέτοια βαριά βιομηχανία τουριστική, είναι προφανές ότι δημιουργεί προβλήματα ως προς την ισορροπία τέτοιων περιοχών, οι οποίες είναι και προστατευόμενες».
Είπε ακόμη πως «κανείς δεν εμποδίζει κάποιον που είναι από ‘δώ να έχει την διάθεση να προσφέρει στον τόπο του και είναι προς τιμήν του. Όμως αυτό πρέπει να παίρνει υπόψη του, αν πράγματι αγαπάει τον τόπο του, τα δεδομένα που υπάρχουν. Ο τουρισμός εδώ έχει άλλα χαρακτηριστικά». Επίσης, εξέφρασε αμφιβολίες για τις θέσεις εργασίας, καθώς για τις θέσεις εξειδίκευσης «θα απευθυνθούν αλλού» και όχι στη Μεσσηνία. «Θεωρούμε ότι η επιλογή που έκανε ένας αξιόλογος επιχειρηματίας –δε διαφωνούμε με τη δραστηριότητά του- αν θέλετε και με κάποιες ευαισθησίες γύρω από το περιβάλλον, ξέρουμε ότι έχει αναμειχθεί στην προστασία του περιβάλλοντος, στη θάλασσα κ.λπ., νομίζω ότι εν προκειμένω έχει κάνει λάθος στις επιλογές του», τόνισε ο κ. Διάκος.
Στη συνέντευξη έλαβαν μέρος και ο συντονιστής των Οικολόγων-Πράσινων στη Μεσσηνία, Ιάκωβος Πετροπουλέας, που διάβασε κείμενο για το πώς αισθάνεται ο ίδιος τους Οικολόγους-Πράσινους, καθώς και ο αναπληρωτής συντονιστής στο νομό μας, Στέφανος Κουνιάδος, που είπε πως θα θέσουν τα θέματα των γκολφ και της ΠΟΤΑ, της διαχείρισης απορριμμάτων, της διαχείρισης των νερών και του σιδηροδρόμου και γενικά των μεταφορών.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ
























*ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ*

Όπως ανέφεραν προ ημερών οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις
μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν
θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας.

Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε ʼρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...
Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν
αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.

Οι τωρινές 282.807 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε
2.000..000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
αλλά και στον ΟΗΕ.
www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Προτάσεις της Εβίτας Αδρακτά

Αναφέρω κάποια θέματα/ιδέες για να τα συμπεριλάβετε στο site του χωριού:
1). Ήθη και έθιμα του χωριού μας, από τους παππούδες μας μέχρι και σήμερα, (όπως Πάσχα που μαζεύαμε λουλούδια για τον Επιτάφιο, του ΑΗ Ιωάννη- που πηδάγαμε φωτιές και κλέβαμε άχυρα από αυτούς που είχαν στο σπίτι τους άλογα και γαϊδούρια, κλπ.)
2). Παιχνίδια που παίζαμε όταν ήμασταν μικρά στο σχολείο (και πως παίζονται αυτά, όπως μπούρουκα, σκλαβάκια, πλακάκια, μήλα, κλέφτες και αστυνόμους κλπ.)
3). Συλλογή από φωτογραφίες από παλιά, από το σχολείο σε κάθε τάξη ποιά παιδιά ήταν, ποιοί έχουν πεθάνει κλπ.
4). Παλιά στο χωριό, έπαιζαν αρχαίο θέατρο - τραγωδία (να αντλήσουμε πληροφορίες από παλαιότερους)
5). Η αδελφή μου είχε γράψει παλιά ένα θεατρικό έργο, πριν από 25 χρόνια όταν πήγαινε στην έκτη Δημοτικού, το οποίο και το έχω σε κασέτα και το είχαμε παίξει στο σχολείο, μήπως αν αναβιώσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές με πρόσωπα του σήμερα ή και οι πιο παλιοί (το έργο το είχαμε παίξει εμείς, παιδιά του σχολείο από Δ' Δημοτικού - ΣΤ' Δημοτικού), μεγάλη επιτυχία μπορώ να πω!!!
6). Να αναφέρουμε σπουδαία πρόσωπα του χωριού μας και το κοινωνικό έργο που έχουν προσφέρει (Γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, .....καφετζήδες) (φυσιογνωμίες ξεχωριστές)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ 1976


Είναι η αρχή από παλιές φωτογραφίες που θα μπουν στο blog.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

1η Συνάντηση-Δημιουργία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοφύτου

Η πρώτη συνάντηση σχετικά με τη δημιουργία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοφύτου θα γίνει την παραμονή του Αγίου Πνεύματος στο καφενείο του Μαρνέρη στης 11:00 πμ.
Το σκεπτικό για την ημερομηνία και το μέρος της 1ης συνάντησης είναι ότι θα είναι αρκετοί από την Αθήνα στο Αμπελόφυτο λόγω του
τριημέρου.
Στη πρώτη συνάντηση θα γίνει μια πρώτη κουβέντα σχετικά με το Σύλλογο και θα αποφασιστεί το πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση στην Αθήνα.
Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε ενεργά!
Για διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μέρος και την ημερομηνία της πρώτης συνάντησης επικοινωνήστε μαζί μας ή γράψτε στο forum στο αντίστοιχο θέμα και συζήτηση(Δημιουργία Πολιτιστικού Συλλόγου).

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

STAND BY ME


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΙΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΦΙΛΗ ΕΥΗ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Θα πάρει μόλις 37 δευτερόλεπτα να το διαβάσεις και θα αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου

Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.
Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουνε υγρά από τα πνευμόνια του.
Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου.
Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος.
Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες αδιάκοπα. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στο στρατό, πού πήγαν διακοπές.
Κάθε απόγευμα, όταν ο άνδρας δίπλα στο παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί, περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον «συγκάτοικό» του όλα όσα μπορούσε να δει έξω από το παράθυρο.
Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου μπορούσε να ανοιχτεί και να ζωογονηθεί ο δικός του κόσμος από όλη τη δραστηριότητα και χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.
Το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα. Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ειδωθεί στο βάθος.
Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλο αυτό με θεσπέσια λεπτομέρεια, ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό.
Ένα ζεστό απόγευμα, ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε.
Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική - μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.
Μέρες, βδομάδες και μήνες πέρασαν.
Ένα πρωί, η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερά για το μπάνιο τους μόνο για να δει το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του. Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα. Όταν θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο. Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή, και εφ' όσον σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο.
Σιγά, επώδυνα, στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο. Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι.
Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο. Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να ανάγκασε το συχωρεμένο συγκάτοικό του ο οποίος περιέγραφε τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο.
Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο. Πρόσθεσε, 'Ίσως ήθελε απλά να σου δώσει θάρρος.'

Επίλογος:
Υπάρχει πελώρια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, παρά τις δική μας κατάσταση.
Μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, αλλά η ευτυχία, όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται..
Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.
'Το σήμερα είναι ένα δώρο, γι' αυτό αποκαλείται ' Το παρόν.'
Η προέλευση από αυτό το γράμμα είναι άγνωστη, αλλά φέρνει καλή τύχη σε όποιον το διαδίδει.
Μην κρατήσεις αυτό το γράμμα. Απλά προώθησέ το στους φίλους στους οποίους θες να ευχηθείς ευλογία.

Η προέλευση από αυτό το γράμμα είναι άγνωστη.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δικαίωμα στο όνειρο...

Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Παναγιωτόπουλος-Δημοσιογράφος
Τετάρτη, 13 Μάιος 2009 10:22
Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι καιροί που ζούμε έχουν γεμίσει τις μέρες μας με άγχος και έχουν αφαιρέσει από τις νύχτες μας τα όνειρα. Ονειρα σαν αυτά που κάναμε όταν είμαστε παιδιά... Οπως επίσης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι σημερινές μορφές επικοινωνίας απέχουν... έτη φωτός από εκείνες που οι μεγαλύτεροι από μας ανασύρουν από το «ντουλάπι» της μνήμης τους. Τότε που υπήρχε ένα τηλέφωνο στο χωριό και η επικοινωνία με συγγενείς και φίλους ήταν ακόμα ένα όνειρο... Και μάλιστα θερινής νυκτός... Το οποίο διέκοπτε το κουδούνισμα του τηλεφώνου, άλλοτε ευχάριστο, άλλοτε δυσάρεστο! Σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας που καλπάζει, στην εποχή της ταχύτητας, η επικοινωνία έχει άλλη διάσταση, κινείται σε άλλους ρυθμούς, πλην όμως είναι... άψυχη. Αποδεχόμενοι, άμεσα ή έμμεσα, αυτή την πραγματικότητα μοιραία και αναπόφευκτα γίναμε κι εμείς... γρανάζι της. Και τρανή απόδειξη αυτής της αναντίρρητης πραγματικότητας είναι αυτή η ιστοσελίδα.
Στόχος μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ...
τόσο για τους Αγορελιτσανούς που μένουν στο αποκαλούμενο κλεινό άστυ, αλλά και για τους καταγόμενους από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας ή και από τη Μεσσηνία γενικότερα. Στόχος μας είναι οι ιδέες και οι προτάσεις σας να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του www.ampelofyto.gr δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη μας. Στόχος μας είναι η Αγορέλιτσα να ξαναγίνει, όπως άλλωστε ήταν παλιά, κοιτίδα πολιτισμού. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ανταπόκρισή σας και τη συμμετοχή σας.

Κι ακόμα λίγες φωτογραφίες





































































































































































Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Κι άλλες φωτογραφίες



















































Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Φωτογραφίες από το χωριό























































AΠΟ ΤΗN AΠΑΤΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ



Τα συνωμοτικά σενάρια
της παγκόσμιας μαζικής τρομοϋστερίας.










«44 κρούσματα της γρίπης των χοίρων επιβεβαιώθηκαν στις Η.Π.Α., ενώ 6 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Καναδά. Επίσης η Ισπανία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στην επικράτεια της, ενώ υπάρχουν ύποπτα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τη Σκωτία, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ορισμένα απ’ τα άτομα που ασθένησαν είχαν επισκεφτεί πρόσφατα το Μεξικό, όπου πέθαναν 149 άτομα και έχουν ασθενήσει πάνω από 1.600». (Από τον ημερήσιο Τύπο).
Αυτά είναι τα τελευταία νέα που δημοσιεύτηκαν απ' τα επίσημα ειδησειογραφικά πρακτορεία του πλανήτη μας για την δήθεν νέα παγκόσμια απειλή. Φυσικά αναμένονται και άλλα πολλά παρανοϊκά που θα ακουστούν για την νέα αυτή εφεύρεση, την πολύβουη πλέον, γρίπη των χοίρων.
Σύμφωνα με τις γνώμες των επιδημειολόγων και των λοιπών «ειδικών» της υγείας και της αρρώστειας πρόκειται για μία θανατηφόρο νόσο που έχει γίνει ήδη επιδημία και σύντομα θα πάρει την μορφή πανδημίας (μορφή επιδημικής ασθένειας, που μέσω της μεγάλης μετοδοτικότητάς της πρόκειται να πλήξει εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον πλανήτη), αφού έχει ήδη μεταλλαχθεί και περάσει πλέον από τους χοίρους στους ανθρώπους. Οι τρομοκρατημένες κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου παίρνουν έκτακτα μέτρα, σε σχολεία, σε αεροδρόμια, σε στρατώνες και όπου αλλού υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών. Ο θανατηφόρος ιός αναμένεται να μεταφερθεί μέσω της μετακίνησης των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Κάτι που έχει γίνει ήδη όπως μας διαβεβαιώνουν τα media.

Οι γιατροί φωνάζουν και προειδοποιούν για τη νέα καλπάζουσα πανδημία, οι δημοσιογράφοι ωρύονται για τον κίνδυνο, ο κόσμος στις «μολυσμένες» χώρες και κυρίως στο Μεξικό κυκλοφορεί με μάσκες στους δρόμους, ενώ αρκετοί ψεκάζουν και απολυμαίνουν με ειδικά χημικά τα σπίτια τους και τ' αυτοκίνητά τους. «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε αποφασισμένος για κάθε ενδεχόμενο ο υπουργός Υγείας της χώρας μας Δ. Αβραμόπουλος, ενώ δόθηκαν ειδικές «επιστημονικές» οδηγίες στα αεροδρόμια της χώρας μας για ύποπτες περιπτώσεις. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας των χωρών μελών της Ε.Ε. συνεδριάζουν εκτάκτως για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ταυτόχρονα στα ιατρικά ερευνητικά κέντρα οι «επιστήμονες» δουλεύουν ασταμάτητα νύχτα και μέρα για να βρουν τα νέα φάρμακα και τα εμβόλια, που θα σώσουν την ανθρωπότητα και τους άμοιρους χοίρους σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής τα αντιγριπικά φάρμακα tamiflou και relenza (που δεν έχουν καμία σχέση με τον υποτιθέμενο ιό) διανέμονται με φρενήρη ρυθμό σε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και τ’ αποθέματά τους έχουν ήδη εξαντληθεί. «Είναι εξάλλου ακόμα αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα αντι-γριπικά εμβόλια κατά του νέου στελέχους, το οποίο είναι γενετικά διαφορετικό από άλλα στελέχη γρίπης. Από την άλλη, δεν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων για το νέο ιό. Αμερικανοί επιστήμονες ήδη ετοιμάζουν ένα νέο εμβόλιο, όμως θα πάρει χρόνο για να τελειοποιηθεί και για να παραχθεί σε αρκετές ποσότητες από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ώστε να καλύψει την τεράστια παγκόσμια ζήτηση - αν χρειαστεί». (Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία).
Η γρίπη των χοίρων είναι η νέα επερχόμενη μάστιγα που δήθεν χτυπάει ήδη αλύπητα την ανθρωπότητα. Και φυσικά όσο οι μέρες θα περνούν η υστερία και η μαζική ψύχωση θα κορυφώνεται. Και κάποια στιγμή όσο ξαφνικά ήρθε, έτσι ξαφνικά θα ξεχαστεί, όπως ακριβώς έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις παλαιότερα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η γρίπη των χοίρων δεν έχει ποτέ περάσει μέχρι σήμερα από τους χοίρους στους ανθρώπους, όπως μας διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι επιδημιολόγοι στις επίσημες ιστοσελίδες τους: «Μπορούν να την κολλήσουν οι άνθρωποι; Κανονικά όχι, αν και σποραδικά αυτό έχει συμβεί, συνήθως σε όσους είχαν στενή επαφή με χοίρους. Σπανιότατα έχουν αναφερθεί περιστατικά, που η γρίπη των χοίρων έχει περάσει από άνθρωπο σε άνθρωπο» (πηγή: health-ana-mpa.gr).

Ο γουρουνοτρομοκράτης!


Τα νέα συνωμοτικά σενάρια καταστροφολογίας και τρομοϋστερίας εμφανίστηκαν στο Μεξικό και παντού σχεδόν στον πλανήτη τις προηγούμενες ημέρες και εξελίσσονται συνεχώς μέσα απ’ τα γνωστά σκοτεινά κέντρα παραπληροφόρησης....

Δείτε όλο το Άρθρο στν διέυθηνση: http://www.freeinquiry.gr/webfiles/pro.php?id=623

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Στηρίζει τους αγρότες το Δ.Σ. Γαργαλιάνων


Την πλήρη υποστήριξή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στους αγρότες της περιοχής προσυπογράφοντας ομόφωνα το ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, με το οποίο ζητούν την στήριξη του ελαιολάδου αλλά και να μην πληρώνουν πάλι οι αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Στο ψήφισμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Το εθνικό μας προϊόν που λέγεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αρίστης ποιότητας με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που του δίνουν το μικροκλίμα της περιοχής, η ποικιλία καθώς και οι καλλιεργητικές τεχνικές το κάνουν μοναδικό στον κόσμο. Το τελευταίο οκτάμηνο δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από αυτό που ονομάζουμε διεθνές καρτέλ. Θα περιμέναμε λοιπόν να έχουν ήδη παρθεί μέτρα στήριξης του προϊόντος από τους αρμόδιους φορείς». Ενώ συνεχίζει σε άλλο σημείο για το θέμα των ενεργοποιήσεων: «Σε όλη την Ευρώπη το κόστος ενεργοποίησης είναι 1 ευρώ, ενώ η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα χωρίς παρουσία του παραγωγού. Εδώ κοστίζει το 10% της επιδότησης. Γιατί; Στην Ελλάδα ο Ελληνας φορολογούμενος και ο παραγωγός έχει πληρώσει 1,5 δισ. για το περίφημο ΟΣΔΕ και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Γιατί; Από πέρυσι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υποσχεθεί να καταβάλει το κόστος της ενεργοποίησης όπως γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό προωθήθηκε και ψηφίστηκε σχετικός νόμος στη Βουλή των Ελλήνων αλλά ακόμα δεν έχει υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς. Αμέλεια; Από την άλλη η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις των αγροτών (ΕΑΣ) προχωρούν με την παλιά πετυχημένη συνταγή – πως οι πολλοί φτιάχνουν τον έναν, όχι ο ένας τους πολλούς – ζητώντας τα χρήματα για την ενεργοποίηση από τους παραγωγούς και τους συνταξιούχους του κλάδου, που μόνο για την Μεσσηνία υπολογίζεται σε 12 εκ. ευρώ. Τυχαίο; Εμείς θεωρούμε ότι εμπαιζόμαστε για ακόμη μια φορά, ενώ από το περιβόητο πακέτο Χατζηγάκη η Μεσσηνία δεν έχει πάρει τίποτα... Η τιμή του ελαιολάδου (1,80) δεν μας επιτρέπει να πληρώνουμε 200-300 ευρώ ο κάθε παραγωγός για μια διαδικασία που είναι παράνομη από όπου και αν την εξετάσουμε. Απαιτούμε τα χρήματα για τους πραγματικούς αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ, να τα πληρώσει το κράτος στις Ενώσεις, όπως έχει αποφασιστεί με το Ν. 3698/2008 παρ.3 του άρθρου 32».Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ...

Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Παναγιωτόπουλος-Δημοσιογράφος
Παρασκευή, 08 Μάιος 2009 21:04
Αγαπητοί συμπατριώτες και επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής, που έχει ως σημείο αναφοράς το χωριό μας, το Αμπελόφυτο ή για τους παλαιότερους εξ ημών την Αγορέλιτσα, σας καλωσορίζουμε στο www.ampelofyto.gr και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «πλοήγηση» που θα πραγματοποιήσετε θα ενδυναμώσει τη μνήμη σας και θα αποτελέσε...
συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Αλλωστε, το σήμερα... τρέχει με ρυθμούς πολλές φορές ασύλληπτους κι εμείς απλώς, για να μη μείνουμε αποσβολωμένοι θεατές, το ακολουθούμε στη φρενήρη πορεία του. Στόχος μας, λοιπόν, είναι η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει «κτήμα» κάθε Αγορελιτσανού και σε αυτή την κατεύθυνση εσείς θα αποτελέσετε τον «ιμάντα» πάνω στον οποίο θα... μεταφερθούμε στο αύριο. Η συμμετοχή, οι παρατηρήσεις σας, αλλά και οι προτάσεις σας θα αποτελέσουν αναμφίβολα πολύτιμο σύμβουλο και οδηγό σε αυτή μας την προσπάθεια. Στόχος μας είναι το Αμπελόφυτο να γίνει σημείο αναφοράς και σε αυτή την κατεύθυνση αρωγός είναι η συμμετοχή σας. Ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μας «αγκαλιάζετε» και μας τιμάτε τόσο με τις επισκέψεις σας όσο και και με τις ιδέες σας.

Από το www.ampelofyto.gr

Επανίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοφύτου

Συντάχθηκε απο τον/την Κώστας Παναγιωτόπουλος-Δημοσιογράφος

Επανίδρυση Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοφύτου

Αγαπητέ, συμπατριώτη, μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας και για να μην πούμε «τον χάσαμε τον Σύλλογο... πατριώτη», ήρθε η ώρα να «αναστήσουμε» τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας.
Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται και η δική σου ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Επικοινώνησε μαζί μας για να καταθέσεις τις ιδέες και τις προτάσεις σου. Η Αγορέλιτσα έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει ακόμα μακρύτερα. Είναι πέραν του βέβαιον ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα αποτελέσει «δεξαμενή μνήμης» για όλους μας.
Επικοινωνία: Κώστας Γρηγορίου Παναγιωτόπουλος - δημοσιογράφος
Διεύθυνση Ηλεκρονικού Ταχυδρομείου e-mail:
pankos@pegasus.gr

Τηλέφωνα: 210 6061992 (Εθνος - Πρωινές ώρες)
210 6066317( ΕΡΤ - Απογευματινές ώρες)
6979 982464

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Νέος ιός

Η Ε.Ε έβγαλε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει κάποιες φήμες. Στις επόμενες μέρες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί να μην ανοίξετε κανένα μήνυμα πουθα σας έρθει με τον τίτλο "INVITE" ή "INVITO" ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε, φίλος ή όχι. Είναι ένας ιός που ανοίγει ως ολυμπιακή φλόγα και καίει τον σκληρό σας δίσκο. Αυτός ο ιός θα σας έρθει από έναάτομο από τη λίστα των επαφών σας και γι' αυτό πρέπει να στείλετε αυτό το e-mail σε όσους ξέρετε. Έτσι αν πάρετε τέτοιο μήνυμα, μην το ανοίξετε και σβήστε αμέσως τον υπολογιστή σας. Είναι ο χειρότερος ιός όπωςανακοινώθηκε από το CNN και η MICROSOFT το επιβεβαιώνει ως τον πιο καταστροφικό ιό μέχρι σήμερα. Ανακαλύφθηκε προχτές το απόγευμα από MCAfee και δεν υπάρχουν ακόμη λύσεις. Καταστρέφει ολοκληρωτικά όλα τα VITAL INFO του HARD DISK! Κάντε COPY και στείλτε το σ' όλους.2. ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίωςεάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton.Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακοe-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο:«Lifeisbeautiful. Pps».Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του γιακανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!!Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθείστην οθόνη σας λέγοντας: Itistoolatenow,yourlifeisnolongerb eautiful,δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ'αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ !!!Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναιικανά να τον καταστρέψουν.Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος αυτοαποκαλείται «lifeowner».ΠΑΡΑΚΑΛΩΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

Αναρτήθηκε από XRISOPRASINO

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

«Αγρότης μόνος ψάχνει...» από τον Alpha


Ρόλο προξενήτρας θα διαδραματίσει σύντομα ο Alpha καθώς προβάλλοντας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα «Αγρότης μόνος ψάχνει...» θα επιχειρήσει τη σύζευξη αγροτών με γυναίκες των μεγαλουπόλεων.Πως διαφημίζει το ίδιο το κανάλι τη νέα του εκπομπή;Το «Αγρότης μόνος ψάχνει...» είναι ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο αδέσμευτοι, γοητευτικοί άνδρες που ζουν στην ελληνική επαρχία και ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, αναζητούν σύντροφο, την κατάλληλη γυναίκα που δεν θα διστάσει να αφήσει πίσω της τη ζωή και την καθημερινότητά της προκειμένου να τον ακολουθήσει μακριά από την πόληΓεωργοί, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, οινοπαραγωγοί, ηλικίας από 18 έως 60 ετών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι έτοιμοι να γίνουν οι πρωταγωνιστές, να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να βρουν τη γυναίκα που τους αξίζει και να μοιραστούν μαζί της το όνειρο ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.Το «Αγρότης μόνος ψάχνει...» έχει προβληθεί σε πολλές χώρες, με τον τίτλο «Farmer wants a wife» (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική, Ν. Αφρική, αλλά και την Αυστραλία).Μάλιστα κάποιοι από τους αγρότες άφησαν για πάντα την ανέμελη αλλά και μοναχική ζωή του εργένη και αποφάσισαν με ενθουσιασμό να ανεβούν τα σκαλιά της εκκλησίας!
Αναρτήθηκε από Χαράλαμπος Δυτική μεσσηνία blog

Καθαρίστηκε η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς


Καθαρίστηκε η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς αλλά και οι υπόλοιπες της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέστορος Αναστάσιο Τσορώνη. Ετσι, πλέον, οι επισκέπτες και οι τολμηροί λουόμενοι μπορούν να τις απολαμβάνουν καθαρές. Ο δήμαρχος σημείωσε πως με την ολοκλήρωση του καθαρισμού απομακρύνθηκαν τα βαριά αντικείμενα από το Δήμο αλλά και από εργάτες της ΤΕΜΕΣ και ιδιώτες της περιοχής, ενώ σε συνεργασία με τη Νομαρχία Μεσσηνίας, στην συνέχεια, πέρασε το ειδικό μηχάνημα που πήρε και τα πιο μικρά υπολείμματα. Ετσι καθαρίστηκε τόσο η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς όσο και οι παραλίες Γλυφαδάκι και στο Ρωμανού η Μπούκα. Επισήμανε, δε, ότι όταν χρειαστεί θα γίνουν και άλλοι καθαρισμοί καθώς μπορεί με κάποιο μεγάλο κυματισμό να μεταφερθούν και πάλι στην παραλία αντικείμενα όπως καλάμια και σκουπίδια. Καθαρισμός με μηχανήματα δεν μπορεί να γίνει ξανά μετά το τέλος Απριλίου καθώς η παραλία προστατεύεται λόγω της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΚΑΠΟΤΕ!!!

ΚΑΠΟΤΕ!!! Kάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές, σήμερα έχει δύο. Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες, σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα. Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας. Τώρα τα λέμε μέσωMSN και Skype. Κάποτε είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, ναακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένουχώματος. Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση. Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα παίζουμεποδόσφαιρο στο Playstation. Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά. Σήμερα το λέμε και με SMS. Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμαστανχαρούμενοι. Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε πουδεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών. Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια. Τώρα το έχουμεδύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο. Κάποτε ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και... ήμασταν ευτυχισμένοι. Σήμεραζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα... Κάποτε λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό.Σήμερα μας το λέει ο navigator. Κάποτε πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά. Σήμερα πίνουμεεμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε. Κάποτε είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας.Σήμερα κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλαγια να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός. Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία. Σήμεραδεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες καιεπιχειρηματίες. Κάποτε είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον ναδούμε. Σήμερα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα. Κάποτε μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι καιαισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι. Σήμερα έχει ο καθένας το δικό τουδωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ... Κάποτε η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό. Σήμερα είναι μαλακία. Κάποτε τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από τον Σεφέρη. Σήμερα παίρνουν απότον Καρβέλα. Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη, σήμερα μας ξεκουφαίνειο...Μακρόπουλος. Κάποτε οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή. Σήμερα τραγουδούν με κάτιάλλο. Κάποτε ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη. Σήμερα ντοκουμέντοείναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν οένας το κεφάλι του άλλου. Κάποτε βλέπαμε στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τονΣεραφίνο, τον Τιραμόλα. Σήμερα βλέπουμε τους Power Rangers και τους Monstersμε όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς. Κάποτε μας αρκούσε μια βόλτα με τον κοπέλα μας σε ένα ταπεινό δρομάκι τηςγειτονιάς. Χέρι-χέρι, να κοιτάμε τον ουρανό, να σιγοψυθιρίζουμε έναρομαντικό τραγουδάκι και να ταξιδεύουμε νοητά. Σήμερα πάμε διακοπές στοΝτουμπάι, στο Μαρόκο και στο Μεξικό. Και ονειρευόμαστε ταξίδια στο Θιβέτ. Κάποτε είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος». Σήμερα λέμε«Αυτός φταίει»... Κάποτε νοιαζόμασταν για το γείτονα, σήμερα τσατιζόμαστε αν αγοράσεικαλύτερη τηλεόραση από εμάς. Κάποτε ζούσαμε με το μισθό μας. Σήμερα ζούμε με τους μισθούς που ΘΑπάρουμε. Κάποτε δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι!Σήμερα έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδικαι κουτσομπολιό. Σήμερα...μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου. Κάποτε ιδανικό ήταν να γίνεις αναγνωρισμένος. Σήμερα ιδανικό είναι ναγίνεις απλά αναγνωρίσιμος. Κάποτε μας δάνειζε λεφτά ο αδελφός μας. Σήμερα μας δανείζουν οι τράπεζες. Κάποτε κοιτούσαμε στα μάτια τους ανθρώπους. Τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη. Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε. Σήμερα ζούμε για να δουλεύουμε. Κάποτε είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας. Σήμερα δεν έχουμε χρόνο γιακανένα.... Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....
Απο το site www.trapezitiki.gr

Ανάκτορο του Νέστορος

Συντάχθηκε απο τον Κώστα Παναγιωτόπουλο

Πρόκειται για ένα ανάκτορο που άντεξε πάνω από τρεις χιλιετίες δίνοντάς μας πολλά και σημαντικά μνημεία. Το παλάτι του Νέστορα παρέμεινε εξαιρετικά καλοδιατηρημένο διότι…
καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η φωτιά εδώ ‘έψησε’ τις κεραμικές πινακίδες που μας έδωσαν πολύτιμα στοιχεία για τη γλώσσα, τη θρησκεία, την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιόδου.
Στον αρχαιολογικό χώρο μπορείτε να δείτε ότι το παλάτι ήταν διώροφο και περιελάμβανε ένα συγκρότημα αποθηκών, ένα συγκρότημα εργαστηρίων και ένα συγκρότημα κατοικιών. Η αίθουσα του θρόνου σώζεται ακόμα και κοσμείται από πολύχρωμες τοιχογραφίες και ζωγραφικές παραστάσεις στο δάπεδο. Εδώ βρισκόταν και η πήλινη αίθουσα προσφορών που σήμερα φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών.
Πολύ κοντά στο ανάκτορο του Νέστορα βρίσκεται ο θολωτός τάφος που αποδίδεται στο Νέστορα και στο διάδοχό του Θρασυμήδη. Ο επισκέπτης του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου μπορεί να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες και από το αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές στο συγκεκριμένο χώρο (σχεδόν 4000 αρχαιολογικά ευρήματα). Στον αριστερό βράχο κάτω από το παλαιόκαστρο βρίσκεται και η Σπηλιά του Νέστορα όπου εικάζεται πως φυλάσσονταν βόδια και άλογα από το βασίλειο του βασιλια.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ξεκινά την Παρασκευή η Ελαιοτεχνία 2009

Κομπολογάς Ζεφύριος Ο Μήτσος!

Δείτε το σε πλήρη οθόνη και κατεβάστε το στο YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=v5AtmpiYExo

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ούτε ένα ευρώ για ταυτοποιήσεις και ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων



Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, ανακοινώνεται ότι δεν προτιθέμεθα να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ταυτοποιήσεις και ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων.Η απόφαση που πάρθηκε από την ομοσπονδία είναι η εξής:“Εδώ και καιρό παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με το θέμα των ταυτοποιήσεων αγροτεμαχίων και ενεργοποιήσεων των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Καλούμαστε ως αγρότες - δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης - να σπεύσουμε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε πολύ στενά χρονικά όρια μέσα στα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι λένε ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αξιόπιστα το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων(ΟΣΔΕ).Δηλαδή να αποκτήσει η χώρα μας αξιόπιστο ΟΣΔΕ, η αναξιοπιστία του οποίου μας έχει ήδη στοιχίσει πρόστιμα ύψους 1,28 δισ. ευρώ και απειλείται και μάλιστα άμεσα περικοπή των επιδοτήσεων κατά 10%!Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η έλλειψη έμπειρων υπαλλήλων οι οποίοι θα μπορούσαν να χειριστούν με αξιόπιστο τρόπο την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων.Συνεπώς κύριε υπουργέ επιτρέψτε μας να μην είμαστε αισιόδοξοι και να εκφράζουμε βάσιμους φόβους ότι από όλη αυτή την ιστορία το μόνο που θα μείνει είναι η ταλαιπωρία σε μας τους αγρότες και το ίδιο αναξιόπιστο ΟΣΔΕ στη χώρα μας.Εκτιμάμε ότι θα γνωρίζετε την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια για να συνταχθεί το περίφημο ΟΣΔΕ.Οπως πάντα με διαδικασίες κατεπείγοντος και με την απειλή “τρέξτε και πληρώστε για να μη χάσετε την επιδότησή σας” έχουμε σταθεί περιμένοντας στις ουρές και για ώρες στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες ή να κάνουμε ενστάσεις επί ενστάσεων για τα λάθη και τις παραλείψεις που διαπιστώνονταν κάθε φορά με κύρια ευθύνη των ενώσεων ή του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι κατά το κλασικό ελληνικό σύστημα ο ένας έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον.Και πάντα με το αζημίωτο βέβαια.Αναφορικά με τα ως άνω λοιπόν έχουμε τα εξής ερωτήματα:α. Γιατί κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να γίνει εδώ και τόσα χρόνια και έχει στοιχίσει στον Ελληνα φορολογούμενο 1,28 δισ. θα τελειώσει μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια επιτυχώς;β. Τι σκοπιμότητες υπάρχουν και γίνονται όλα στο πόδι και την τελευταία στιγμή;Και εν πάση περιπτώσει πού πηγαίνουν τα χρήματα που έχουμε καταβάλει τόσα χρόνια και πώς έχουν αξιοποιηθεί;γ. Γιατί καλούμαστε με διαδικασίες κατεπείγοντος -και με το αζημίωτο πάντα- να κλείνουμε λογαριασμούς ανεπιτυχώς όταν αυτά τα ζητήματα απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και πολύ καλύτερο σχεδιασμό και οργάνωση;δ. Πώς μπορείτε να εγγυηθείτε -με δεδομένο το βεβαρημένο παρελθόν- ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά η υπόθεση ΟΣΔΕ θα στεφθεί από επιτυχία και θα σταματήσουμε να επιβαρυνόμαστε ως παραγωγοί αλλά και ως Ελληνες φορολογούμενοι με πρόστιμα;Αναφορικά τώρα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων η οποία έπεται των ταυτοποιήσεων, από την πλευρά μας έχουμε να πούμε τα εξής:Εως τώρα και μάλιστα σε αντίθεση απ ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στις οποίες το κόστος των ενεργοποιήσεων καταβάλλεται από το κράτος, στη χώρα μας το κόστος ενεργοποιήσεων καταβάλλεται από εμάς τους αγρότες.Αναφορικά με το κόστος οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει γίνει με υπολογισμούς της ΠΑΣΕΓΕΣ και κινείται στα 50 εκ. ευρώ ετησίως.Η δημοσιοποίηση βέβαια του κόστους, δεν έχει γίνει ποτέ.Η ΠΑΣΕΓΕΣ μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να κάνει διακρίσεις, όλοι δηλαδή θα πληρώσουν για να κάνουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.Συνεπώς έχουμε κάθε δίκιο να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμαστε ως χρηματοδότες ενός συστήματος το οποίο έχει λειτουργήσει από καθόλου έως ελάχιστα ανταποδοτικά προς εμάς και μάλιστα με τις ευλογίες όλων, του υπουργείου σας, των πολιτικών κομμάτων, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κ.λπ.Γι’ αυτό κύριε υπουργέ από την πλευρά μας ζητάμε:- Να τηρήσετε αυτά που υποσχεθήκατε, δηλαδή το κόστος των ενεργοποιήσεων, τουλάχιστον για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους αγρότες να το αναλάβει το κράτος, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ελαιοκομικές χώρες της ΕΕ και μάλιστα άμεσα.Για κόστος ταυτοποιήσεων από την πλευρά μας δεν τίθεται καν θέμα, από το να πληρωθεί από αυτούς που απέτυχαν να το φτιάξουν παρά τον πακτωλό χρημάτων που εισέπραξαν.- Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός προληπτικού ελέγχου της δραστηριότητας των ΕΑΣ που θα το αναλάβουν (αναγκαστικά, αφού δεν υπάρχει και άλλος) ώστε να μην γίνουν λάθη πάλι και ξαναταλαιπωρούμεθα στο μέλλον, αλλά και ούτε να καταλήξουμε σε περιοχές της χώρας τα αγροτεμάχια να επεκτείνονται πέρα από τις ακτές προς τη θάλασσα.Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην καταβάλουμε ούτε ένα ευρώ για τις ταυτοποιήσεις και τις ενεργοποιήσεις.Μας έχουν κοστίσει ήδη πολύ, τόσο σε χρήματα όσο και σε ταλαιπωρία”.Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών