Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Νέα ταλαιπωρία με τα δικαιώματα επιδότησης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Σε απίστευτη ταλαιπωρία όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης. Και αυτό γιατί το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου, ενώ η προθεσμία (και με τις ποινές) λήγει στις 9 Ιουνίου.
Στο διάστημα αυτό δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί θα πρέπει να προσέλθουν για... πρώτη δόση στα γραφεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις που είναι απαραίτητες για να μην χάσουν την επιδότηση. Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και όλοι ελπίζουν σε κάποια παράταση (έστω και σιωπηρή) προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Με έγγραφο της ΠΑΣΕΓΕΣ γίνεται γνωστό ότι το σχέδιο σύμβασης για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών δεν έχει υποβληθεί ακόμη στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση, ενώ στο τέλος Απριλίου θα παραδοθεί το ηλεκτρονικό αρχείο με τους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έτσι ώστε να γνωρίζουν ποιος πληρώνει και ποιος δεν πληρώνει. Επιπλέον εμπόδιο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί επακριβώς τι θα πληρώσει ο καθένας για την ενεργοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου