Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010


Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Και όμως η Π.Ο.Τ.Α. αγαπά και φροντίζει το περιβάλλον ……. και γι’ αυτό «βραβεύεται»!!!!!
το έφερε το mail... το είδαμε και στην ΚαλύβαΤου Γιώργου Γκόνη
Το σωτήριο έτος 2010 έφτασε, ο χρόνος μετρά αντίστροφα …. 101 μέρες μείνανε για την έναρξη της λειτουργίας της Π.Ο.Τ.Α. Ρωμανός.
Και όμως τα πάντα γίνονται όπως απαιτείται, από ευαίσθητους που νοιάζονται για το περιβάλλον. Όλα τα κρίσιμα ζητήματα είναι τακτοποιημένα και δεν απομένουν οι φωτογραφίες, το σήκωμα του διακόπτη και οι κορδέλες των εγκαινίων! Και όλα αυτά σε πλήρη διάψευση όσων ισχυρίζονταν οι κακόβουλοι!
Ας σοβαρευτούμε…..



Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες, τραβήχτηκαν στις 19.01.2010 και δείχνουν την μετατροπή της παρόχθιας ζώνης του ποταμού Σέλα σε συστηματικό σκουπιδότοπο της Π.Ο.Τ.Α. Μπάζα, απορρίμματα, πλαστικά και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς αποθέτονται δίπλα στο ποτάμι και το μπαζώνουν. Και εκτός αυτού «διαφημίζουν» και την περιοχή και «αποδεικνύουν» στους διερχόμενους τουρίστες, (ο σκουπιδότοπος της ΠΟΤΑ βρίσκεται δίπλα στην επαρχιακή οδό Ρωμανός – Τραγάνα – Μαραθόπολη – Φιλιατρά) τι σημαίνει σεβασμός στο περιβάλλον, στα ποτάμια, στους νόμους …..
Το φαινόμενο αυτό γίνεται συστηματικά εδώ και μήνες και παρά το γεγονός ότι όλοι το γνωρίζουν, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, ευαίσθητοι και αδιάφοροι, τύπος, εξουσίες και πολίτες κανείς δεν συγκινείται! Και για να μη θεωρήσει κανείς ότι ασκώ προβοκάτσια το φορτηγό – απορριμματοφόρο είναι του εργοταξίου της Π.Ο.Τ.Α. της εταιρίας Α.Τ.Ε. Ρωμανός με αριθμό κυκλοφορίας ΙΗΙ 9210.
Τα πράγματα είναι ακόμη σοβαρότερα αφού 101 πριν την έναρξη λειτουργίας της Π.Ο.Τ.Α. και κανένας σχεδιασμός δεν έχει γίνει για τη διαχείριση των απορριμμάτων! Οι σκουπιδότοποι των Δήμων σε μαύρο χάλι, η ανακύκλωση σε εκφυλισμό και το σχέδιο «ολοκληρωμένης διαχείρισης» αναζητείται! Η Π.Ο.Τ.Α. όμως με την «αποδεδειγμένη ευαισθησία» της ξεπερνά τα εμπόδια του ανίκανου, γραφειοκρατικού και εσχάτως σε διαδικασία πτώχευσης με πρωτοποριακή μέθοδο!
Και μια και το’φερε η κουβέντα, από το Μάρτη του 2009 έχει ολοκληρωθεί και την έχουν στα χέρια τους τόσο η Νομαρχία όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η περιβόητη Μελέτη Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Λεκανών Απορροής Πύλου – Ρωμανού. Στην ουσία πρόκειται για μελέτη που αφορά τα νερά από το Μουζάκι και τον ορεινό όγκο, ως τα Χιλιοχώρια και μεγάλο μέρος της Πυλίας. Στη μελέτη αυτή γίνεται κατανομή των σημερινών και μελλοντικών αναγκών σε νερό για ύδρευση, άρδευση και άλλες χρήσεις. Και όμως η μελέτη αυτή δεν γίνεται γνωστή στο κόσμο, δεν την κουβεντιάζουν η Δήμοι, η Νομαρχία, οι αγρότες, οι κάτοικοι της περιοχής! Όταν λέγαμε ότι εκχωρήσανε ακόμη και τα νερά μας λέγανε «υστερικούς», τώρα ας μας εξηγήσει κάποιος ποιος θα αποφασίσει για το μοίρασμα του νερού των σημερινών και μελλοντικών γενιών της περιοχής… Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος «εκπρόσωπός μας» δυσκολεύεται να βρει τη μελέτη θα του τη διαθέσουμε δωρεάν…
Και τέλος έχω δύο απορίες:
1η: το μήνα Αύγουστο του 2010, πρώτου έτους λειτουργίας της ΠΟΤΑ Ρωμανός, θα χρειαστούν μόνο για ύδρευση 1.400 μ3/ημέρα. Που θα τα βρουν;
2η: αυτή αφορά και τους αγαπητούς /ες της Ορνοθολογικής. Ας μας εξηγήσει κάποιος τι θα γίνει με τη λιμνοθάλασσα, τι προβλέπει η διαχειριστική μελέτη, για να είναι διαχειριστική; θα την αφήσουμε να ξεραθεί τελείως;
Αυτά για την αρχή… αναμένοντας την ολοκλήρωση της γραφής του Σ.τ.Ε. (πληροφορίες λένε ότι αν δεν έγινε τελειώνει σύντομα)
Γιώργος Γκόνης
Γαργαλιάνοι 19.01.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου